Yoga este o practică veche, iar istoria ei merge înapoi în timp cu mii de ani, în India. Se știe despre cei care practică mișcările sale că obțin o perspectivă pozitivă asupra vieții, elimină stresul și dobândesc un sentiment de liniște și pace.
Cu toate acestea, yoga nu este pentru toată lumea, dar există o alternativă!
Există o altă practică care datează de asemenea din istoria antică și ale cărei mișcări sunt cunoscute pentru atingerea acelorași rezultate ca și yoga. Aceasta practică ce ar putea fi mai potrivită pentru anumite tipuri de personalitate este karate.

Acestea sunt cele 7 motive pentru care puteți alege Karate ca o alternativă la Yoga:

1. Este un antrenament complex!

In primul rând și cel mai evident, karate este un antrenament fantastic pentru corpul tău. Poți adapta practica la propria viteză și propriul nivel de confort. Mișcările au beneficii care ating mai multe niveluri. Mișcările fizice te vor menține în formă, vei învăța de asemenea tehnici de auto-apărare și mintea va fi antrenată să se concentreze. Karate te va ajuta să lucrezi și să câștigi putere în mușchi pe care nici nu știai că i-ai avut! Karate îți impune să folosești puterea întregului corp, care la rândul său, te ajută să dezvolți tonusul tuturor mușchilor în organism.

2. Își poate dezvolta puterea mentală!

Un alt beneficiu al karate-ului este ca te ajută să dezvolți o forță mentală incredibilă. Vei fi împins la nivel fizic până la un punct în care se va dezvolta capacitatea de adaptare. Este evident modul în care acest lucru te poate ajuta în fiecare aspect al vieții tale. Cu toții avem momente de luptă în viața noastră, fie din punct de vedere financiar sau la locul de muncă sau la un nivel personal. Karate dezvoltă instrumente pentru a rezista în orice furtună care te lovește.

3. Ajută la eliminarea stresului din viața ta!

În mijlocul unui program încărcat, angajându-te să practici karate ar putea fi singura modalitate pentru a respira adânc și a te concentra într-un loc care îți permite în mod natural să elimini stresul. Concentrarea necesară pentru karate îți oferă un sentiment de claritate și de echilibru pentru minte. Karate restabilește și crește nivelul de energie. Vei pleca din sala de antrenament cu o senzație de revigorare și plin de energie. Karate stimulează sistemul hormonal, eliberează energie și ajută la creșterea endorfinelor, moleculele fericirii.

4. Îți reamintește să respiri!

O mare parte din karate este respirația, învățând când să expiri și când să inspiri, când și cum să-ți recapeți respirația, cum să respiri ca să concentrezi mai multă putere sau pentru a calma mintea. Exercițiile încurajează un mod mult mai concentrat și centrat de respirație, care îți va folosi adesea în viața de zi cu zi ca metodă eficientă de management a stresului și să te simți mult mai bine. Capacitatea de a reacționa cu calm la o agresiune sau la o situație limită va aduce valoare în relațiile tale cu alte persoane, inclusiv colegi, familie și copii.

5. Meditația în mișcare și mintea fără minte!

Beneficiile meditației pot fi găsite peste tot. Există mii de articole și studii medicale care dovedesc beneficiile. Pentru mulți, stând într-o postură de meditație poate fi foarte dificil. Nu putem spune că prin karate se poate obține un substitut pentru meditație, dar există o parte în karate care cere concentrare maximă. Astfel, ești atât de concentrat pe tehnică, precizie, instruire, etc, încât te vei găsi pierdut în propria ta minte. Vei uita orice durere sau griji pe care le-ai putea experimenta. Scopul final fiind ceva numit Mushin sau mintea fără minte. Unul dintre cel mai înalte scopuri al Karate-ului este de a te face conștient de întreaga ta ființă. Acest nivel este dincolo de simpla relaxare fizică și mentală.

6. Alternativa excelentă pentru sala de forță!

Da, antrenamentul la sala de forță poate fi extraordinar. Dar pentru mulți sala de forță poate deveni plictisitoare. Ce este frumos în karate este faptul că fiecare antrenament este diferit. La fel ca în yoga, te provoci pe tine însuți pe atât de multe niveluri, încât vei deveni în mod constant din ce în ce mai bun. Aceasta se face atât individual, cât și sub o formă competitivă în cadrul unui grup. Ca și în yoga, antrenamenetele pot fi mai dificile și mai intense decât orice antrenament care l-ai făcut la sala de forță. Karate te învață cum să te provoci fizic și mental, fără a fi excesiv de agresiv.

7. Crește încrederea în forțele proprii!

Nu există nici o îndoială despre asta! Practicarea karate va spori încrederea în forțele proprii. De fiecare dată când pășești pe podeaua dojo-ului, de fiecare dată când ești prezent la antrenament, de fiecare dată când lucrezi cu un partener, indiferent dacă iți dai seama sau nu, încrederea în forțele proprii este în creștere. Prin antrenamentul de karate te expui în mod constant la situații dificile. Te antrenezi să te concentrezi și să evoluezi sub presiune.